Verzorging

Verzorgingsproducten

De tere huidjes van baby’s en peuters vraagt om een specifieke producten. Gewone zeep is vaak niet pH-neutraal of bevat te sterke detergenten. Daarom gebruiken we enkel babyproducten uit de apotheek (Mustela, Galenco, Louis Widmer). We gebruiken ze in wisselende volgorde opdat de huidflora zich niet “instelt” op een bepaald merk. De reinigende toiletmelk die we gebruiken (Mustela) voedt de huid ook zodat ze niet uitgedroogd raakt.

Een eigen bed

Niets is zo heerlijk om te slapen in een fris bed. Daarom heeft elk kindje zijn eigen bedje en het beddengoed wordt elke dag verschoond. Heerlijk dromen is dat!

Luiers

De pampers zijn inbegrepen in Villa Vrolijk, ze worden niet extra aangerekend. Geregeld het broekje verversen hoort er immers bij. Geen kind gaat naar huis met een natte luier!

Ziek?

Als een kindje wat temperatuur heeft maar het niet om een virale of besmettelijke ziekte gaat, is het evenzeer welkom. Een beetje koorts is bijvoorbeeld normaal als de melktandjes beginnen groeien. Mocht er een kindje met de naweeën zitten van een verkoudheid en we moeten het neusje eens wassen, dan gebruiken we daarvoor een fysiologische zoutoplossing. De oplossing heeft dezelfde osmotische waarde als de lichaamsweefsels. In tegenstelling tot gewoon water droogt hierdoor de geprikkelde huid niet verder uit.

Hygiëne

Met een doorgedreven hygiëne vermijden we dat bijvoorbeeld een infectie (verkoudheid, griepje) de hele groep in z’n greep krijgt. Enkele voorbeelden van onze werkwijze op het gebied van hygiëne:

  • Elk kindje heeft zijn eigen bed, het beddengoed wordt dagelijks verschoond.
  • Bij elke maaltijd hoort een proper slabbetje.
  • Bij elke maaltijd en voor elk kindje is er een schoon washandje en handdoekje.
  • De begeleidsters wassen geregeld en na elke luierwissel hun handen met een ontsmettend middel.
hostgator and ipage are top rated hosting companies, which focus to provide quality web hosting service.